Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Σήμερα το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων βάλλεται για άλλη μια φορά με νέες μισθολογικές περικοπές – κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας, περαιτέρω υποβάθμιση της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής μας υπόστασης μέσω της εφεδρείας η οποία διαχωρίζει τους υπαλλήλους σε αυτούς που βρίσκονται ένα βήμα από την απόλυση και σε αυτούς που βρίσκονται λίγο πιο πίσω.

Εκεί που πιστεύαμε ότι η άθλια επίθεση που δεχτήκαμε την τελευταία τριετία θα είχε ολοκληρωθεί, εντούτοις γινόμαστε μάρτυρες επανάληψης των ίδιων πρακτικών. Σε αυτό το πλαίσιο αντιλαμβανόμαστε και την εμμονή κάποιων εκφραστών των καταδικασμένων πολιτικών του παρελθόντος, να διατηρήσουν την θέση τους και την επιρροή τους στη νέα πολιτική ηγεσία θέλοντας να επιβάλλουν τις ήδη αποτυχημένες απόψεις τους ακόμα και σε θεσμικούς εκφραστές της πολιτικής του Υπουργείου μας.

Ελπίζουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα αντιληφθεί έγκαιρα ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας το μέλλον δεν μπορεί να χτίζεται με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξή μας στο συνάδελφο, φίλο και Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου μας, ο οποίος πέρασε μια δύσκολη στιγμή, υπερασπιζόμενος μέσω του θεσμικού του ρόλου το μέλλον του Υπουργείου μας στηρίζοντας το νέο και στηλιτεύοντας το παλιό.


ΔΑΚΕ Υπουργείου Εργασίας